dijous, 18 de desembre del 2014

Acrosport a l'aula


Descripció de l’activitat:

L’acrosport és una activitat acrobàtica que consisteix en formar figures humanes al terra. Integra aquests elements fonamentals: formació de figures o piràmides corporals, acrobàcies i elements de força, flexibilitat i equilibri. Si ho volem fer més difícil també podem incloure-hi transicions acrobàtiques i música. És una activitat molt interessant ja que permet treballar tant en grups reduïts (parelles) com en grups de diversos alumnes fet que permet realitzar formes i estructures completament diverses i amb complexitat diferent.


Què treballem?

Mitjançant la dinàmica de l’acrosport treballem la força, la flexibilitat, la propulsió i l’equilibri amb les infants. Cal dir, però, que cada infant tindrà una funció o habilitat segons la seva figura. Per tant, parlem del “base”, sent la persona que subjecta, i “‘làgil”, sent la persona que realitza els elements d’equilibri i flexibilita o salts acrobàtics .


Reflexió:
Creiem que aquesta activitat és molt important, atès que cada alumne del grup-classe té un paper fonamental, és a dir, no hi ha diferències que valguin, ja que les diferències sumen. És necessàri, doncs, tant el base com l’àgil i, per tant, mitjançant aquesta dinàmica estem deixant enrere tots els prejudicis i inseguretats, deixant veure una bona autoestima.


Acrosport - Piràmide



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada