dijous, 18 de desembre del 2014

L'astronauta

Descripció de l’activitat:

Aquesta és una activitat d’escalfament que consisteix en caminar per la sala utilitzant tots els espais, sense quedar cap d’ells buit. A mesura que va avançant l’activitat se segueixen noves consignes, que el mestre dóna, com per exemple, saludar-se. Finalment, quan el mestre fa un so (consigna decidida) els alumnes reaccionen caminant com si fossin astronautes, de tal manera que estan  controlant el seu cos segons els moviments que volen fer.


Què treballem?

A partir d’aquest exercici podem veure que els nens i nenes treballen el control del cos vers l’espai, ja que el mestre realitza diferents consignes i l’alumne ha de reaccionar davant d’aquestes. Quan parlem del control del nostre cos, en aquesta activitat, ens referim a saber disminuir i augmentar la velocitat d’aquest quan les ordres ho indiquen, representant el moviment d'un astronauta per la manca de gravetat.


Reflexió:

Hem destacat aquesta proposta, ja que és una manera dinàmica de començar la classe i provoca que els nostres alumnes es diverteixin aprenent noves experiències amb una activitat senzilla que desperta tots els músculs del cos i sense ser-ne conscient es treballen diversos aspectes necessaris en l'educació física. També podem copsar que és una activitat que permet als alumnes començar la classe amb una predisposició més oberta, perquè estaran amb una actitud més relaxada i menys vergonyosa ja que aquesta activitat estimula la inivició provocada per la teatralització de moviments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada