dijous, 18 de desembre del 2014

Va de lletres

Descripció de l’activitat:

Aquesta activitat consisteix en reproduir a través del nostre cos cada lletra de l’abecedari. Cada grup s’ha de posar d’acord en com fer les lletres, atès que segons els integrants d’aquests, les lletres seran d’una manera o d’una altre, és a dir, mai no seran idèntiques. Quan tenim clar el codi de cada lletra, comencem a crear les paraules, prèviament pensades. Per fer-ho cada alumne adopta el rol d'una lletra determinada per completar la paraula. Cal dir que, s’han de pensar paraules, que tinguin un nombre total de lletres igual al nombre d'alumnes que formen el grup.


Què treballem?

Els alumnes fent aquest exercici treballen l’expressió corporal i la representació. L’expressió corporal va molt més enllà de fer quatre passes de ball o gestos, atès que existeix una tècnica i una disciplina, la qual desenvolupa la capacitat d’entendre el cos i d’interpretar amb ell. Fem referència a aquest dos ítems, perquè considerem molt important que els nens i nenes siguin competents pel que fa a ésser capaços d'expressar els seus sentiments i les seves emocions mitjançant el cos així com idees o conceptes com el cas de les lletres.


Reflexió:

Pensem que és una dinàmica molt positiva que ajuda a introduir el tema de l’expressió corporal d’una forma senzilla i clara. Aquesta activitat permet treballar-se amb diferents consignes, com per exemple elaborar entre tots els membres d'un grup una lletra determinada. D’aquesta manera, els nens i nenes perden la vergonya al posar-se davant d’un públic i, així, poden gaudir de l’activitat.


C-A-R-P-E-T-A



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada